Stiže avokado u najhrskavijem mogućem izdanju – izvana zlatan, hrskav i lagano začinjen, a iznutra nevjerojatno kremast i mekan
Avokado je odavno osvojio srca (i tostove) diljem svijeta, ali sad dolazi u potpuno novom, neočekivanom i neodoljivom ruhu – pretvoren u savršeno hrskave avokado prutiće koje možeš peći u pećnici ili air fryeru.
Ova grickalica ima sve – bogatstvo zdravih masti, fantastičnu teksturu i dozu pikantne svježine zahvaljujući umaku od limete koji se savršeno slaže s blagim okusom avokada.
Ništa bez dobrog umaka
Avokado prutići su kao križanac između pomfrita i guacamolea, ali bez ulja, bez prženja i bez kompliciranja. Sve što ti treba su zreli avokado, malo panko mrvica i nekoliko minuta pripreme.
I, naravno, umak! Jer dobar dip je duša svake grickalice! Ovaj kremasti, citrusni umak s grčkim jogurtom, limetom i tajin začinom daje taman toliko svježine i pikantnosti da ti se svaki zalogaj topi u ustima.
Avokado prutići
foto: The Cookie Rookie/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Hrskavi avokado prutići
18 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
AVOKADO PRUTIĆI
Sastojci
Avokado
2
kom
Jaje
1
kom
Panko mrvice
0,75
šalica
Tajin mješavina začina
1,25
žličica
Postupak
Avokado nareži na 16 jednakih kriški i lagano ih začini sa ¼ žličice tajin začina (mješavina čilija i limete). U plićem tanjuru razmuti jaje, a u drugom pomiješaj panko mrvice s 1 žličicom začina.
Svaku krišku avokada najprije umoči u lagano razmućeno jaje, a zatim je uvaljaj u mješavinu panko mrvica, pritiskajući lagano kako bi se dobro zalijepile.
Pečenje u air fryeru:
Zagrij air fryer na 200°C. Posloži avokado prutiće u jednom sloju u košaru air fryera. Lagano ih poprskaj uljem i peci 7-8 minuta, okrećući ih na pola vremena kako bi dobili ravnomjernu hrskavost. Posluži ih odmah, uz osvježavajući limeta umak.
Pečenje u pećnici:
Zagrij pećnicu na 220°C i obloži pleh papirom za pečenje. Posloži prutiće avokada na lim i lagano ih poprskaj uljem. Peci 10-15 minuta, ili dok ne postanu hrskavi i zlatni, okrećući ih na pola pečenja. Posluži ih vruće, s umakom od limete.
UMAK OD LIMETE
Sastojci
Grčki jogurt
0,25
šalica
Majoneza
3
žlica
Sok od limete
2
žličica
Tajin mješavina začina
0,50
žličica
Sol
0,12
žličica
Postupak
U zdjelici pomiješaj grčki jogurt, majonezu, sok limete, začin i sol. Dobro promiješaj dok ne dobiješ glatku smjesu, zatim pokrij i stavi u hladnjak dok pripremaš avokado.