Ako još nisi zaključila jelovnik, svakako ubaci i ove prutiće od palente!
Palenta je namirnica koju možeš naći na svakom koraku, a po meni ju često podcjenjujemo i ne vidimo dalje od žganaca, iako su žganci fini. Za ove prutiće ti ne treba puno sastojaka, jednostavni su za izradu, a fini i hrskavi. Uvijek se možeš dodatno zaigrati i dodati neki svoj poseban začin.
Hrskava palenta je genijalan prilog s grilla koji će svi obožavati
Bitno je samo da palentu skuhaš i ostaviš ju nekoliko sati kako bi se stvrdnula, nakon toga palentu narežeš na oblik koji želiš, možeš napraviti i popečke ili pak zvjezdice. Nakon toga palentu peci na grillu,grill tavi ili pak gurni u pećnicu kako bi postala hrskava.
Uz malo truda imaš savršeni prilog koji će obožavati svi, a vjeruj mi grickanje ovih hrskavaca izaziva ovisnost kojoj se rado vračaš.
Hrskavi prutići od palente
foto: Gracia Petek
Ne gasi ekran dok kuham
Hrskavi prutići od palente s grilla
12 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Povrtni temeljac
500
ml
Mlijeko
125
ml
Kukuruzna krupica
250
ml
Sol
1
žličica
Svježe mljeveni crni papar
0,25
žličica
Origano
1
žličica
Češnjak u prahu
0,50
žličica
Maslinovo ulje
4
žlica
Postupak
Zagrij povrtni temeljac i mlijeko. Dodaj palentu i začine. Kuhaj dok palenta ne postane gusta
Pripremi kalup i obloži ga masnim papirom. Izlij palentu u pripremljeni kalup i pusti ju da se stvrdne i ohladi kroz nekoliko sati.
Nareži palentu na željene oblike. Premaži ju maslinovim uljem.
Kratko zapeci na roštilju ili na grill tavici. Možeš komade palente peći i u pećnici - desetak minuta na 220 stupnjeva.
Posluži uz umak po želji i kratko grilani mladi luk. Uživaj u roštilju i lijepo se zabavi!
Isprobaj palentu i na ove (slane i slatke) načine: