gastro postao
Talijanski specijalitet idealan za brzinske zalogaje
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 76
Potrebno vam je
- 10 kriška pršut
- 100 g maslac, slani
- 1 kom tijesto za savijače
- mješavina suhih začina
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini u kvadrat. Narežite ga na trake široke malo više od centimetra. Premažite trake tijesta jajetom istučenim sa žličicom vode.
- Na svaki komad tijesta stavite po traku pršuta. Zavinite svaki komad kako ih budete stavljali u posudu za pečenje.
- Izložene dijelove tijesta obilno premažite jajetom te ih pospite mješavinom začina (kadulja, mažuran, bosiljak i origano).
- Pecite ih 20 minuta ili dok ne postanu zlatno-smeđi. Nakon što ih izvadite iz pećnice, premažite prutiće rastopljenim maslacem.
Izvor Skuhatćute