Sezonske krem juhe divan su dodatak svakom stolu u svako godišnje doba, no nerijetko nakon tanjura tople juhe ostajemo gladni, pa otvaramo hladnjak i posežemo za još kakvim zalogajem. Upravo zato, donosimo vam brz i jednostavan recept za prutiće sa sirom koji će na savršen način upotpuniti baš svaki tanjur omiljenog kremastog specijaliteta.
Cheese toasties ili prutiće od sira možete pripremiti dok se juha krčka na štednjaku, a zatim sve zajedno poslužiti još vruće, kremasto i rastezljivo.
Za pripremu prutića trebat će vam najmanje dvije kriške kruha, maslac, omiljeno začinsko bilje i sir, grill tava i tri minute vremena. Maslac izvadite iz hladnjaka pola sata prije pripreme kako bi omekšao, pa mu zatim dodajte sitno sjeckano začinsko bilje. Koristiti možete kopar, vlasac, peršin, bosiljak, ali i dodatke poput protisnutog češnjaka ili pak začine poput dimljene crvene paprike.
Kriške kruha premažite aromatiziranim maslacem, dodajte sir, preklopite, a zatim stavite na zagrijanu grill tavu. Preklopite posudom ili povremeno pritisnite kuhinjskom lopaticom. Pustite da kruh poprimi lijepu zlatnu boju, pa ga okrenite i postupak ponovite i s drugom stranom. Kada je gotov, tostirani kruh prebacite na tanjur, nasjeckajte ga na tri prutića i poslužite toplo uz juhu.
Ovakav dodatak bit će idealan uz kremaste juhe upravo zbog svoje hrskavost i aromatičnosti, a rastezljivi sir na najslasniji će način zaokružiti cijelu priču.