Primijenite li ova tri jednostavna pravila svakog puta kada se upustite u pripremu sendviča, u svojim ćete malim, slasnim remek djelima uživati više nego ikad.
Hrskava korica, kremasti nadjev i kvalitetni sastojci sveto su trojstvo dobrih sendviča. Zapišite ih na papir, zalijepite na hladnjak i čuvajte za one trenutke slabosti kada više od svega zaželite dobar, slastan sendvič.
Hrskavu koricu najlakše ćete postići ubacivanjem kruha u toster, no za stvarno finu hrskavu koricu morat ćete se ipak malo više potruditi. Kruh najprije premažite maslacem sa svih strana, tavu dobro zagrijte, pa smanjite vatru. Na suhu tavu dodajte kruh i pecite ga dok ne poprimi zlatnu boju s obje strane. Na taj će način kruh dobiti hrskavu, aromatičnu koricu, a želite li, na ovaj način možete zapeći i cijeli sendvič, posebice ako ste u njega upakirali i dobru dozu sira. Sir će se rastopiti, povezati ostatak dodataka, a vi stvoriti neodoljivo dobar sendvič. Za prste polizati!
Kremasta komponenta u sendviču može biti poširano ili jaje na oko, avokado ili dobar rastopljeni sir. Ovakvi su sastojci zaduženi za povezivanje sastojaka sendviča, a čine ga i jednostavnijim za uživanje. Kada zagrizete u finu, kremastu teksturu, znat ćete da sendvič ne može biti loš.
Na kraju, kvalitetan nadjev čini dobro meso ili povrće. Pulled pork sendviči ne nalaze se uzalud među najpopularnijim street food specijalitetima. Dobar mesni nadjev bit će sočan, hrskav, mekan i kremast, sve u isto vrijeme. Pripremate li sendviče od piletine ili vege varijante s povrćem, marinirajte ih barem sat vremena prije pripreme, a osim piletine, povrće koje ste grilali tek nekoliko minuta sa svake strane, sendvičima će dati sasvim novu dimenziju. Pohana piletina također je odličan izbor zbog kombinacije hrskavog omotača i mekog, sočnog mesa.
Sve što vam preostaje jest slaganje sendviča i uživanje u svojim slasnim, hrskavim, kremastim i kvalitetnim kreacijama. Dobar tek!