Recepti 3926 prikaza 08. lipnja 2018.

Najpoznatiji na svijetu: Savršeni okusi kubanskog sendviča

kubanski sendvič
Thinkstock
Ljubitelji sendviča, ovaj svakako morate isprobati. Bez pretjerivanja, jer jednostavni sastojci spojeni u toplo, hrskavo savršenstvo nikada nisu imali bolji okus.

Kubanski sendvič odličan je odabir u gotovo svakoj prilici, a posebice kada vam ostane svinjetine od ručka. Narežite je na tanko, učinite isto i sa šunkom i sirom. Napunite sendvič, premažite maslacem i dobro zapecite tako da sendvič postane neodoljivo hrskav i opustite se uz najbolji spoj okusa u ovom fantastičnom jelu.

Sastojci:

  • 2 tanke kriške šunke
  • 4 tanke ploške pečene svinjetine
  • 1 baguette kruh
  • 2 žličice senfa
  • 2 tanke kriške sira
  • 1 kiseli krastavac
  • Maslac

 

Možda vas zanima... Instant hlađenje: Kako napraviti sendvič od sladoleda! Recepti Možda vas zanima... Brža opcija: Sendvič s trganom piletinom Recepti

 

Priprema:

  1. Šunku, svinjetinu i sir narežite na tanke ploške.
  2. Uzmite veći kiseli krastavac pa ga također narežite na tanke ploške.
  3. Kruh prerežite na pola pa ga podijelite u više manjih dijelova.
  4. Unutrašnju stranu kruha premažite maslacem i lagano je tostirajte.
  5. Maknite s tave.
  6. Na donji dio kruha stavite šunku, svinjetinu, sir i krastavce.
  7. Premažite gornju krišku kruha senfom i preklopite.
  8. Maslacem premažite gornji i donji dio sendviča pa pecite na vrućoj tavi dok ne postane hrskav s obje strane.
  9. Sendvič možete prekriti težom tavom ili pritisnuti kuhačom.
  10. Poslužite vruće.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.