Voliš li pizzu s četiri vrste sira, ovaj sendvič zasigurno ćeš obožavati. Kombiniraj gaudu, gorgonzolu i parmezan, dodaj i omiljeni topljivi sir po želji, pa sve zajedno ubaci u toster ili pećnicu kako bi se sir divno otopio.
Sendviču možeš dodati i sitno sjeckanu rajčicu za dozu osvježenja, a sjajan dodatak bit će i avokado.
Ako tost pripremaš u pećnici, sendviči će biti daleko ukusniji preklopiš li ih drugom posudom za pečenje ili nekom drugom posudom koja može u pećnicu kako bi se svi sastojci bolje povezali, a sendviči se kod konzumacije ne bi raspadali.
Potrebno ti je:
- 4 kriške kruha
- 25 g goude
- 25 g topljivog sira po želji
- 20 g gorgonzole
- Parmezan
- 1 rajčica
- 1 manji luk
- 1 režanj češnjaka
- Maslinovo ulje
- Origano
Postupak pripreme:
- Gaudu naribati, a gorgonzolu i topljivi sir narezati na kockice.
- Kruh nakapati maslinovim uljem i natrljati sjeckanim češnjakom. Pospiti gaudom, topljivim sirom i kockicama gorgonzole.
- Rajčicu i luk nasjeckati na sitno, začiniti ih s malo maslinovog ulja i bosiljkom. Na svaku krišku kruha malo rajčice s lukom.
- Pospiti parmezanom i preklopiti drugim kruhom koji je također poprskan maslinovim uljem.
- Staviti u pećnicu prethodno zagrijanu na 180-200°c i peći nekoliko minuta dok se sir ne rastopi. Sendviči se mogu ispeći i na grill tosteru.
Dobar tek!