Jamiejev krumpir - ljepljiv, hrskav i aromatičan
Inspiraciju za blagdanski jelovnik potražite kod Jamieja Olivera.
Jamiejeva web stranica trenutno je raj za gastro entuzijaste jer ima zaseban kutak za blagdanske recepte. Među tim divotama pronašli smo i ovaj krumpir pečen s balzamičnim octom.
Sastojci:
- 2.5 kg krumpira
- 4 crvena luka
- 4 režnja češnjaka
- 200 ml balzamičnog octa
- 50 g maslaca
- 15 g svježeg timijana
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva
- Ogulite krumpir, narežite ga i kuhajte 10-ak minuta u slanoj, kipućoj vodi.
- Ocijedite krumpir, pričekajte par minuta da se malo ohladi.
- Prelijte krumpir s četiri žlice maslinovog ulja, posolite i popaprite. Pecite 45 minuta i povremeno promiješajte.
- U međuvremenu ogulite i narežite luk, ogulite češnjak i rasporedite po krumpiru. Prelijte balzamičnim octom i promiješajte.
- Pecite još 50-ak minuta. Tijekom pečenja dodajte i maslac, a desetak minuta prije kraja dodajte i timijan.
Poslužite uz rukolu!