Ovo je definitivno najfinija verzija pohanog kruha
Francusko jelo Oeufs au Plat Bressanne bit će upravo savršen doručak za lijene dane. Idealno se slaže uz sezonsko povrće, posebice rajčice. Kombinaciji dodajte još i šalicu dobre kave pa se pripremite na ultimativno guštanje.
Kruh narežite na nešto deblje kriške kako bi mogao upiti sve sokove koje donosi umak od kiselog vrhnja i jaja. Dobro ga zapecite sa svih strana pa se tek onda bacite na pripremu ostalih sastojaka.
Pohani kruh pripremljen na ovaj način u potpunosti će vas iznenaditi jer predstavlja nešto posve drugačije od okusa koje vežemo za ovu divan jutarnji specijalitet. S druge strane, priprema će vam oduzeti svega dvadesetak minuta, a kada ga jednom isprobate, vjerujte, ovakvom pohanom kruhu poželjet ćete se vratiti.
Potrebno vam je:
- 2 žlice maslaca
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 2 kriške kruha
- 1 režanj češnjaka
- 3 jaja
- Svježi vlasac
- Sol, papar
Priprema:
- Kruh premažite maslacem sa svih strana pa ga tostirajte na tavi, na srednje jakoj vatri.
- Kada ste dobili hrskavu koricu, kruh natrljajte češnjakom.
- U manjoj zdjelici zagrijte vrhnje i začinite ga soli i paprom. Ohladite pa dodajte jedno jaje i dobro pomiješajte.
- Kruh položite u posudu za pečenje, pa na prazne dijelove posude stavite mješavinu vrhnja i jaja.
- Ostatkom vrhnja premažite kruh, a zatim na obje kriške razbijte jaja.
- Ubacite ih u pećnicu i pecite oko 13 minuta želite li zadržati tekući žumanjak.
- Izvadite iz pećnice i pospite vlascem.
Dobar tek!