Francusko jelo Oeufs au Plat Bressanne bit će upravo savršen doručak za lijene dane. Idealno se slaže uz sezonsko povrće, posebice rajčice. Kombinaciji dodajte još i šalicu dobre kave pa se pripremite na ultimativno guštanje.
Kruh narežite na nešto deblje kriške kako bi mogao upiti sve sokove koje donosi umak od kiselog vrhnja i jaja. Dobro ga zapecite sa svih strana pa se tek onda bacite na pripremu ostalih sastojaka.
Pohani kruh pripremljen na ovaj način u potpunosti će vas iznenaditi jer predstavlja nešto posve drugačije od okusa koje vežemo za ovu divan jutarnji specijalitet. S druge strane, priprema će vam oduzeti svega dvadesetak minuta, a kada ga jednom isprobate, vjerujte, ovakvom pohanom kruhu poželjet ćete se vratiti.
Potrebno vam je:
- 2 žlice maslaca
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 2 kriške kruha
- 1 režanj češnjaka
- 3 jaja
- Svježi vlasac
- Sol, papar
Priprema:
- Kruh premažite maslacem sa svih strana pa ga tostirajte na tavi, na srednje jakoj vatri.
- Kada ste dobili hrskavu koricu, kruh natrljajte češnjakom.
- U manjoj zdjelici zagrijte vrhnje i začinite ga soli i paprom. Ohladite pa dodajte jedno jaje i dobro pomiješajte.
- Kruh položite u posudu za pečenje, pa na prazne dijelove posude stavite mješavinu vrhnja i jaja.
- Ostatkom vrhnja premažite kruh, a zatim na obje kriške razbijte jaja.
- Ubacite ih u pećnicu i pecite oko 13 minuta želite li zadržati tekući žumanjak.
- Izvadite iz pećnice i pospite vlascem.
Dobar tek!