Ječmena kava s pšeničnim klicama

Ječam, nepravedno zapostaljena namirnica, u drevnoj Grčkoj nosio je naziv "majke žita"
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 342

Potrebno vam je

  • 0.50 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 žlica pšenične klice
  • 2 žlica ječam
  • 1 kom vanilin šećer
  • 2 žlica med, vrcani

Priprema

  1. Ječam popržite u tavici jednako kao kavu. Kad se ohladi, sitno sameljite dvije žlice, a ostatak spremite za drugi put. Umjesto prženog ječma možete upotrijebiti i gotov mljeveni ječam iz trgovine.
  2. Pšenične klice proberite i upotrijebite samo zelene izdanke. Sve sastojke stavite u mikser, dolijte hladno mlijeko i izmiksajte najvećom brzinom.
  3. Ponudite u šalicama s tučenim vrhnjem.
Posjeti Gastro.hr