gastro postao
Ječam, nepravedno zapostaljena namirnica, u drevnoj Grčkoj nosio je naziv "majke žita"
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 342
Potrebno vam je
- 0.50 l mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom jaje kokošje
- 2 žlica pšenične klice
- 2 žlica ječam
- 1 kom vanilin šećer
- 2 žlica med, vrcani
Priprema
- Ječam popržite u tavici jednako kao kavu. Kad se ohladi, sitno sameljite dvije žlice, a ostatak spremite za drugi put. Umjesto prženog ječma možete upotrijebiti i gotov mljeveni ječam iz trgovine.
- Pšenične klice proberite i upotrijebite samo zelene izdanke. Sve sastojke stavite u mikser, dolijte hladno mlijeko i izmiksajte najvećom brzinom.
- Ponudite u šalicama s tučenim vrhnjem.