Jedini recept za brownieje koji ti treba

Shutterstock
Dok neki preferiraju pahuljaste, jače pečene brownieje, drugi naginju sočnim verzijama koje podsjećaju na fudge. Današnjim ćemo receptom udovoljiti ovoj drugoj skupini...
Vidi originalni članak

U pitanju je vrlo jednostavan recept s malo sastojaka i relativno kratkim vremenom pripreme. Za sjeckanje čokolade i pripremu smjese trebat će ti desetak minuta, a tijekom pečenja ćeš stići pregledati missGASTRO i popiti kavu. 

 

Bake me by Nina Blondies s omiljenim šarenim bombončićima

 

Sastojci:

  • 170 g maslaca
  • 300 g čokolade (s najmanje 50% kakaa)
  • 3 velika jaja
  • 200 g šećera
  • 80 g brašna
  • 1/4 žličice soli

Priprema:

  1. Četvrtastu posudu ( cca 25 x 25 cm) obloži papirom za pečenje. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
  2. Maslac i 270 g čokolade rastopi na pari. Pusti pet minuta kako bi se smjesa malo ohladila.
  3. Za to vrijeme izmiksaj jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu.
  4. Ulij rashlađenu čokoladu i lagano promiješaj špatulom. 
  5. Na kraju dodaj mješavinu prosijanog brašna i soli. Sjedini sastojke špatulom i umiješaj preostalih 30 g nasjeckane čokolade.
  6. Prelij smjesu u pripremljenu posudu i peci 35 do 40 minuta.  
  7. Brownies ohladi u potpunosti prije rezanja.

 

brzo i jednostavno Pomaknuti klasik: Browniesi s bundevom

 

Posluži uz šalicu kave, kakaa ili vruće čokolade!

 

Posjeti Gastro.hr