gastro postao
Dok neki preferiraju pahuljaste, jače pečene brownieje, drugi naginju sočnim verzijama koje podsjećaju na fudge. Današnjim ćemo receptom udovoljiti ovoj drugoj skupini...
U pitanju je vrlo jednostavan recept s malo sastojaka i relativno kratkim vremenom pripreme. Za sjeckanje čokolade i pripremu smjese trebat će ti desetak minuta, a tijekom pečenja ćeš stići pregledati missGASTRO i popiti kavu.
Sastojci:
- 170 g maslaca
- 300 g čokolade (s najmanje 50% kakaa)
- 3 velika jaja
- 200 g šećera
- 80 g brašna
- 1/4 žličice soli
Priprema:
- Četvrtastu posudu ( cca 25 x 25 cm) obloži papirom za pečenje. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
- Maslac i 270 g čokolade rastopi na pari. Pusti pet minuta kako bi se smjesa malo ohladila.
- Za to vrijeme izmiksaj jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu.
- Ulij rashlađenu čokoladu i lagano promiješaj špatulom.
- Na kraju dodaj mješavinu prosijanog brašna i soli. Sjedini sastojke špatulom i umiješaj preostalih 30 g nasjeckane čokolade.
- Prelij smjesu u pripremljenu posudu i peci 35 do 40 minuta.
- Brownies ohladi u potpunosti prije rezanja.
Posluži uz šalicu kave, kakaa ili vruće čokolade!