gastro postao
Blondies je kolač koji radim kad se zaželim nečeg slatkog, a doma nemam ništa...
Ako niste čuli za blondies do sada, zapravo je riječ o browniesima, ali bez čokolade.
Smiksa se za tren i ispeče. Možete ga jesti samo malo prohlađenog ili kad se potpuno ohladi. Idealan mi je uz kuglicu sladoleda od vanilije ili dvije.
Ninine slatke i slane specijalitete pronađite na blogu Bake Me, Facebook stranici i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- 250 g maslaca
- 2 jaja L veličine
- 140 g smeđeg šećera
- 110 g bijelog šećera
- 1 žličica arome vanilije
- prstohvat soli
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 260 g glatkog brašna
- 150 g M&M čokoladnih bombona
Postupak pripreme:
- Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za pečenje promjera 30 x 20 centimetara tako da na njega postavite papir za pečenje.
- Na srednje jakoj vatri rastopite maslac. Pustite da se malo prohladi.
- U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
- Pjenasto izradite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte rastopljeni maslac i brašno. Sve povežite.
- U smjesu umiješajte pola M&M bombona.
- Smjesu prebacite u kalup, poravnajte vrh i stavite u pećnicu. Nakon 10 minuta kolač izvadite i pospite po njemu preostale M&M bombone. Lagano ih utisnite prstom.
- M&M blondies pecite ukupno 20-25 minuta (nakon 10 minuta stavljate preostale M&M bombone). Blondies vam treba imati lijepu koricu izvana, bez da poprimi previše rumenu boju i da ostane mekan iznutra.
- Blondies ostavite da se malo prohladi. Kidajte na ga kocke i poslužite samog ili uz kuglicu sladoleda.
Dobar tek!