Štrudl od jabuka: Jednostavno do savršenstva!

Shutterstock Štrudla od jabuka
Topla domaća štrudla, odnosno štrudl, gastronomski je evergreen među slasticama od jabuka. Pa ako vam ukućani pokazuju interes...
Vidi originalni članak

Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim inačicama možete naći od sjevera do juga Europe je štrudl ili savijača od jabuka.

Ovo je recept za slastan štrudl od jabuka s orasima koji se može poslužiti i sa sladoledom od vanilije. Za ovu varijantu neće vam trebati previše vremena jer se radi s gotovim tijestom za savijače.

Brzinski štrudl od jabuka

Sastojci:

  • 500 g tijesta za savijače
  • 700 g jabuka
  • 80 g grožđica
  • 50 g oraha
  • 10 g šećera
  • 25 ml soka od limuna
  • 10 g vanilin šećer
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica šećera u prahu

Stvorena za zimu Kakav spoj: Štrudla od jabuka, naranče i brusnica

 

Postupak:

  1. Lisnato tijesto rastanjite valjkom u pravokutnik.
  2. Na sredinu kore stavite ribane jabuke pomiješane sa šećerom, limunovim sokom, suhim grožđicama, orasima i vanilin šećerom. Spojite krajeve tijesta preko nadjeva, probodite tijesto vilicom na nekoliko mjesta, premažite ga žumanjkom i stavite u posudu koji ste prethodno isprali hladnom vodom.
  3. Pecite na temperaturi od 225 °C oko pola sata. Kad su savijače pečene pospite ih šećerom u prahu.

 

kolač Da se nas pita, jela bi se pita od jabuka, cimeta i oraha

 

Posjeti Gastro.hr