Recepti 17749 prikaza 24. siječnja 2018.

Jedinstven i nezamjenjiv: Štrudl od jabuka

Thinkstock
Topla domaća štrudla, odnosno štrudl, gastronomski je evergreen među slasticama od jabuka. Pa ako vam ukućani pokazuju interes...

Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim inačicama možete naći od sjevera do juga Europe je štrudla ili savijača od jabuka.

Ovo je recept za slasnu štrudlu od jabuka s orasima koja se može poslužiti i sa sladoledom od vanilije. Za ovu varijantu neće vam trebati previše vremena jer se radi s gotovim tijestom za savijače.

 

Pita od jabuka, cimeta i oraha Možda vas zanima... Da se nas pita, jela bi se pita od jabuka, cimeta i oraha Recepti

 

Možda vas zanima... Kakav spoj: Štrudla od jabuka, naranče i brusnica Recepti

 

Potrebno vam je

  • 500 g tijesta za savijače
  • 700 g jabuka
  • 80 g grožđica
  • 50 g oraha
  • 10 g šećera
  • 25 ml soka od limuna
  • 10 g vanilin šećer
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica šećera u prahu

Priprema

  1. Lisnato tijesto rastanjite valjkom u pravokutnik.
  2. Na sredinu kore stavite ribane jabuke pomiješane sa šećerom, limunovim sokom, suhim grožđicama, orasima i vanilin šećerom. Spojite krajeve tijesta preko nadjeva, probodite tijesto vilicom na nekoliko mjesta, premažite ga žumanjkom i stavite u posudu koji ste prethodno isprali hladnom vodom.
  3. Pecite na temperaturi od 225 °C oko pola sata. Kad su savijače pečene pospite ih šećerom u prahu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.