Recepti 20. rujna 2017.

Bučnica s makom - nikad zaboravljeni slatki zalogaji

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrijeme je za fine, tople zalogaje koji mame na još, a najbolji odabir za pripremu bit će upravo ova bučnica s dodatkom maka.

Klasičnu bučnicu začinite dozom maka, pošećerite, a zatim uživajte u pravoj jesenskoj slastici.

 

Dobra stara bučnica Možda vas zanima... Dobra stara bučnica Recepti

 

Dok se bučnica peče uživajte u zamamnim mirisima, a kada je gotova, poslužite je uz šalicu toplog čaja, pripremite omiljenu knjigu pa se upustite u jesenska sanjarenja i slasne zalogaje fine, domaće slastice.

 

Možda vas zanima... Zdravlje na tanjuru: Bučnica bez tijesta Kolumne

 

Potrebno vam je:

  • Kore za savijače
  • Pola buče ili 1 veća tikvica
  • 150 g maka
  • 500 kg svježeg sira
  • 80 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 3 jaja
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • Sol

Priprema:

  1. Buču očistite od koštica pa je naribajte.
  2. Dodajte sol i pustite da stoji oko pola sata.
  3. Prije pripreme bučnice, smjesu dodatno ocijedite.
  4. U posudu stavite jaja i šećer, sve dobro izmiksajte, pa dodajte sir, mak i vrhnje.
  5. Ubacite ocijeđenu buču.
  6. Koru za savijače premažite maslacem, preklopite je drugom korom koju ste također premazali maslacem.
  7. Po cijeloj površini kore rasporedite nadjev i pažljivo zarolajte.
  8. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez kora i nadjeva.
  9. Savijaču premažite preostalim maslacem i pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.