Recepti Desert 05. kolovoza 2024.

Jednostavno savršena - bučnica s makom

Desert
25 MIN
40 MIN
8
SREDNJE
Bučnica s makom
Bučnica s makom
foto: Thinkstock
Vrijeme je za fine, domaće zalogaje koji mame na još, a najbolji odabir za pripremu bit će upravo ova bučnica s dodatkom maka

Već polako kreće vrijeme bučnice, a mi imamo jedan twist koji smo pronašli u međimurskoj slatkoj tradiciji. Riječ je o slatkoj bučnici od maka, koja je mnogima još nepoznata, a mnogima opet slatki favorit!

Klasičnu bučnicu začini dozom maka, pošećerite i - uživaj! Dok se bučnica peče uživaj u zamamnim mirisima iz kuhinje, a kada je gotova,opusti se uz slasne zalogaje ove fine, domaće slastice.

Ne gasi ekran dok kuham

Slatka bučnica s makom
25 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Kore za savijače
  • Buča 0,50 kom
  • Mak 150 g
  • Svježi sir 500 g
  • Šećer 80 g
  • Maslac 150 g
  • Jaje 3 kom
  • Kiselo vrhnje 3 žlica
  • Sol
  • Šećer u prahu
Postupak
  1. Buču očisti od koštica pa je naribaj.


  2. Dodaj sol i pusti da stoji oko pola sata.


  3. Prije pripreme nadjeva za bučnicu, buču ocijedi od viška tekućine.


  4. U posudu stavi jaja i šećer, sve dobro izmiksaj, pa dodaj sir, mak i vrhnje.


  5. Ubaci ocijeđenu buču.


  6. Koru za savijače premaži maslacem, preklopi je drugom korom, također premazanom maslacem.


  7. Po cijeloj površini kore rasporedi nadjev i pažljivo zarolaj.


  8. Ponavljaj postupak dok ne ostaneš bez kora i nadjeva.


  9. Savijaču premaži preostalim maslacem i peci na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Posluži mlako ili na sobnoj temperaturi, posuto šećerom u prahu.


 

Isprobaj i ove divote od vučenog tijesta (i jednu bez njega), među kojima je i klasična bučnica!

Dobra stara bučnica Možda vas zanima... Dobra stara bučnica Recepti Možda vas zanima... Zdravlje na tanjuru: Bučnica bez tijesta Kolumne Štrudla Možda vas zanima... MIRISI DJETINJSTVA Neodoljiva štrudla od šljiva Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:36 05. Kolovoz 2024.

    Mmm 😋