gastro postao
Vrijeme je za fine, tople zalogaje koji mame na još, a najbolji odabir za pripremu bit će upravo ova bučnica s dodatkom maka.
Klasičnu bučnicu začinite dozom maka, pošećerite, a zatim uživajte u pravoj jesenskoj slastici.
Dok se bučnica peče uživajte u zamamnim mirisima, a kada je gotova, poslužite je uz šalicu toplog čaja, pripremite omiljenu knjigu pa se upustite u jesenska sanjarenja i slasne zalogaje fine, domaće slastice.
Potrebno vam je:
- Kore za savijače
- Pola buče ili 1 veća tikvica
- 150 g maka
- 500 kg svježeg sira
- 80 g šećera
- 150 g maslaca
- 3 jaja
- 3 žlice kiselog vrhnja
- Sol
Priprema:
- Buču očistite od koštica pa je naribajte.
- Dodajte sol i pustite da stoji oko pola sata.
- Prije pripreme bučnice, smjesu dodatno ocijedite.
- U posudu stavite jaja i šećer, sve dobro izmiksajte, pa dodajte sir, mak i vrhnje.
- Ubacite ocijeđenu buču.
- Koru za savijače premažite maslacem, preklopite je drugom korom koju ste također premazali maslacem.
- Po cijeloj površini kore rasporedite nadjev i pažljivo zarolajte.
- Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez kora i nadjeva.
- Savijaču premažite preostalim maslacem i pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.
Dobar tek!