Brzinski kruh od čokolade - s još malo čokolade

Shutterstock
Kriška sočnog čokoladnog kruha upravo je ono što ti ovih dana treba...
Vidi originalni članak

Posljednjih su nam dana od kremastih kolača daleko draža dizana tijesta, zlevke i kuglofi te različite verzije slatkog kruha. Budući da smo nekoliko puta već pripremali banana bread, ovog smo se puta opredijelili za sočan kruh od čokolade.

Ovaj je kruh dovoljno ukusan i bez dodataka, ali preljev od čokolade ili žlica tučenog vrhnja neće naškoditi. Ako još uvijek nisi zatvorila sezonu sladoleda, slobodno dodaj i kuglicu omiljenog okusa.

 

stvarno sjajan! Upamti ovaj recept za kruh od banane i oraha!

 

Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • 40 g kakaa
  • 200 g smeđeg šećera
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica sode
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 3 jaja
  • 120 ml grčkog jogurta
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g nasjeckane tamne čokolade

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži maslacem kalup za kruh (cca 25 x 13 cm).
  2. U jednoj posudi pomiješaj sve suhe sastojke – prosijano brašno, kakao, smeđi šećer, sol i sodu
  3. U drugoj posudi izmiksaj rastopljeni i ohlađeni maslac s jajima sobne temperature. Umiješaj grčki jogurt i vaniliju.
  4. Dodaj sve suhe sastojke pa dobro promiješaj drvenom žlicom. Pripazi da ne ostanu grudice brašna. Na kraju umiješaj i komadiće čokolade.
  5. Prelij u kalup i peci 40-50 minuta. Provjeri čačkalicom je li kruh gotov pa pusti da se hladi u kalupu 15-ak minuta. Potom ga izvadi iz kalupa i pričekaj da se ohladi u potpunosti prije rezanja.

U slast!

 

ukusno i praktično Slatki kruh od krumpira s cimetom i kakaom

 

Posjeti Gastro.hr