Jednostavna pržena čičoka s krumpirom

Čičoka se najčešće priprema kao krumpir, kuhana u kori i pečena, a može se pripremati i sirova, na salatu s ostalim povrćem, kao zimnica ili u kolačima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 273

Potrebno vam je

  • 600 g čičoka
  • 500 g krumpir, zreli
  • 2 kom limun
  • 1.50 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 šaka peršin, list

Priprema

  1. Očistite čičoke pa ih narežite na manje komade. Kuhajte ih na pari oko deset minuta, a za to vrijeme ugrijte pećnicu na 160°C.
  2. Ulijte ulje u lim za pečenje te ga ugrijte u pećnici. Čičoku stavite u lim za pečenje s ugrijanim uljem i krumpirom, pa sve prelijte limunovim sokom i pecite 40 minuta.
  3. Začinite solju i paprom pa poslužite posuto peršinom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr