gastro postao
Čičoka se najčešće priprema kao krumpir, kuhana u kori i pečena, a može se pripremati i sirova, na salatu s ostalim povrćem, kao zimnica ili u kolačima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 273
Potrebno vam je
- 600 g čičoka
- 500 g krumpir, zreli
- 2 kom limun
- 1.50 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 šaka peršin, list
Priprema
- Očistite čičoke pa ih narežite na manje komade. Kuhajte ih na pari oko deset minuta, a za to vrijeme ugrijte pećnicu na 160°C.
- Ulijte ulje u lim za pečenje te ga ugrijte u pećnici. Čičoku stavite u lim za pečenje s ugrijanim uljem i krumpirom, pa sve prelijte limunovim sokom i pecite 40 minuta.
- Začinite solju i paprom pa poslužite posuto peršinom.
Izvor Skuhatćute