Čokoladna krema od 4 sastojka - spas za lijena popodneva

Shutterstock
Možeš reći da ti se ne da, možeš najprije provjeriti ima li nešto gotovo i spremno, možeš ne napraviti ovo. A možeš i časkom, prije nego pošteno i uđeš u stan, složiti ovu čokoladnu kremu...
Vidi originalni članak

Petkom popodne ne radiš ništa, osim nužnog? Apsolutno razumijemo i podržavamo. Ako ne moraš, nemoj ni ručak. Snaći ćeš se. Ne moraš ni slatko. Ili moraš? Ako si u onoj fazi kad moraš imati nešto slatko, a stvarno ti se samo - ništa ne radi, ovo je možda spas za tebe. Čokoladna krema od samo 4 sastojka jednostavno ne može biti komplicirana za pripremiti. Kad sastojke pobrojiš na prste jedne ruke, onda znaš da - ti to možeš! 

kako čokoladnooo! Čokoladni puding iz šalice je nešto skroz drugo, a ima i puslice na vrhu!

Ako ti je dosta biskvita, torti, kiflica, fritula... ova brza čokoladna krema bit će tvoja nova omiljena slastica. A nije čak ni pretjerano nezdrava, rekli bismo. Nema vrhnja, nego fini grčki jogurt. Dobro, čokoladu ne možemo izbjeći - a nije ni da želimo. Priprema će ti oduzeti 10-ak minuta, ali imaj na umu da se ova slastica poslužuje rashlađena. Dakle, odmah "s vrata", kad dođeš doma, baci se na pripremu ove slastice. I dok ručaš, malo odmoriš od ručka - savršen desert je spreman! 

Što je finija čokolada, to će biti finija i krema, a možeš ju isto tako i prilagoditi svom ukusu, pa čokoladna krema može biti od tamne čokolade, mliječne, bijele, a ako baš nemaš niti jedne takve, sasvim dobro će doći i ona za kuhanje. Pri serviranju, ako želiš, dodaj i žlicu tučenog vrhnja ili svježe voće, nasjeckane oraščiće ili malo domaće granole.

Čokoladne krema od 4 sastojka

Sastojci (za 4 serviranja):

  • 180 ml mlijeka
  • 100 g tamne čokolade
  • 500 ml grčkog jogurta
  • 1 žlica meda

Priprema:

  1. Sitno nasjeckaj čokoladu i pospi je prstohvatom soli.
  2. Zagrij mlijeko pa ga prelij preko nasjeckane čokolade.
  3. Miješaj dok se ne rastopi pa dodaj žlicu meda. Pričekaj da se malo rashladi.
  4. Pomiješaj čokoladu s grčkim jogurtom. Miksaj dok se sastojci ne sjedine.
  5. Kremu prelij u keramičke posudice ili staklene čaše.
  6. Stavi u hladnjak na barem dva sata.

Serviraj rashlađeno. 

 

kao iz mašte Napravi čokoladni fondue i uživaj u najnježnijoj slastici

Temperature padaju - ili rastu Ovo je najobičnija vruća čokolada – i najbolja na svijetu!

 

 

Posjeti Gastro.hr