Došlo je vrijeme da si priuštiš ono što najviše voliš, a znamo da je čokolada na visokom mjestu omiljenih namirnica, posebno ona rastopljena. I zato je naša slatka zvijezda dana - čokoladni fondue, divota od rastopljene čokolade i slatkog vrhnja u koju možeš umočiti sve što poželiš: od raznog voća, do keksića, malih slanih pereca...
Čokoladni fondue savršena je slastica za podijeliti s društvom! Inače, riječ "fondue" dolazi iz francuskog glagola "fondre", što znači rastopiti. Čokolada se otapa nad vatrom, odnosno izvorom topline, a postoji je cijeli pribor za pripremu ove neodoljive slastice.
Rastopljena čokolada
Fondue od sira, čokoladni fondue...
Postoje različite vrste fonduea s različitim namirnicama, a najpoznatiji je onaj tradicionalni fondue od sira, još poznati kao švicarski fondue, koji je kao jelo nastalo sredinom 18. stoljeća u Švicarskoj. Danas je to jelo vrlo popularno u Francuskoj, pa se čak smatra i dijelom njihove tradicije.
No vrlo često se susrećemo i s čokoladnim fondueom. Ova vrsta fonduea je definitivno izum moderne kuhinje, ali to ne znači da je manje ukusan i primamljiv. Osim toga, jednostavno se priprema, pa vjerujemo da će mnogima brzo postati i omiljena poslastica.
Čokoladni fondue
Na ovim debelim minusima odlično paše i vruća čokolada, donosimo nekoliko verzija...