Recepti 07. studenoga 2022.

Ovo je najobičnija vruća čokolada – i najbolja na svijetu!

foto: Freepik
gastro postao gastro.24sata.hr
Vruća čokolada nema premca kad govorimo o zimskim pićima. Ili slasticama? Da, dva u jedan – slatko, kremasto, fino, brzo… Vruća čokolada!

Kako se približi zima, na um nam padaju razna topla pića. Kako se s ledene kave prebacimo na čajeve i, naravno, kuhano vino, tako i vruća čokolada nađe svoje mjesto u našim željama. U biti ne samo da nađe mjesto, nego dosta visoko na tom popisu.

Iako je vruća čokolada nešto što radije naručujemo u kafiću, jer nam se čini da je tamo najbolja i najgušća (naravno, ako imaš povjerenja u onog tko radi i provjereno znaš da je dobra), ne postoji razlog zašto takvu čokoladu ne bismo napravili i kod kuće.

Možda vas zanima... Domaća jabukovača – nema boljeg načina za obilježiti svjetski dan jabuka Recepti

Zima nam nosi razne blagodati i vežemo ju uz brojne mirise i okuse, pa ćemo kako se „ono vrijeme“ u godini bliži često poželjeti cimet u čokoladi, prije tog razdoblja bit će to možda bundeva, a nije loše dodati niti malo onog što smiju samo punoljetni. No, nekad jednostavno poželimo da nam se u šalici nađe najjednostavnija i najobičnija, a nikako obična, vruća čokolada.

Ako imaš klince ili ti dolaze klinci u goste, vruća čokolada mora biti na tvom popisu, jer malo što će zažariti obraze klinaca kao ovo piće. I ne, ne moraju znati da ju je jednostavno pripremiti – u njihovih ćeš očima biti čarobnjak/inja! A uz malo šlaga i šarenih mrvica ili marshmellowsa (ili svega skupa, nemoj štedjeti!), klinci će te zauvijek staviti na popis omiljenih osoba.

Vruća čokolada

Sastojci:

  • 60 g čokolade – što je bolje kvalitete, tim bolje, ali neka svakako bude tamna, s velikim postotkom kakaa i što manje šećera
  • 1/3 šalice šećera
  • 4 šalice punomasnog mlijeka
  • 1 prstohvat soli
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. U posudu od cca 2 litre stavi čokoladu, šećer, mlijeko i sol.
  2. Na srednje laganoj vatri lagano miješaj pjenjačom dok se čokolada ne otopi i smjesa dobro sjedini.
  3. Makni s vatre i umiješaj ekstrakt vanilije.
  4. Ulij vruću čokoladu u šalice i po želji ukrasi šlagom (puno šlaga) ili marshmallowsima ili mrvicama...
Možda vas zanima... Vruća čokolada od bundeve – napravi ju jednom i morat ćeš ponovno Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:28 08. Studeni 2022.

    najbolja je uvecer