Jednostavne zapečene gljive sa sirom i špinatom

Guliver/Shutterstock
Ovaj recept toliko je jednostavan da nemaš ispriku zašto ga ne napraviti!
Vidi originalni članak

Za pripremu ovoga jela bit će ti potrebno svega pet minuta pripreme i čak 15 minuta pečenja. Može li jednostavnije i lakše?

Zapečene gljive sa sirom i špinatom možeš poslužiti kao predjelo, kao dodatak glavnome jelu ili za obožavatelje gljiva među vama - kao glavno jelo. Izvrsno će ići i uz čašu vina, a kako ih pripremiti slijedi u nastavku.

 

Njam njam Gljive napunjene pršutom i sirom

 

Sastojci:

  • 250 grama šampinjona
  • 70 grama izmiksanog svježeg krem sira 
  • 1 žlica parmezana
  • 1/4 žličice soli
  • 2 žlice nasjeckanog špinata
  • 1 žlica krušnih mrvica

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.
  2. Izvadi stabljiku gljive, ostavljajući samo kapicu. Stabljiku spremi za neko drugo jelo.
  3. Vlažnim papirnatim ručnikom ukloni svu prljavštinu na gljivama.
  4. U zdjeli pomiješaj krem sir, parmezan, sol i nasjeckani špinat.
  5. Otvor u svakoj gljivi napuni smjesom krem sira.
  6. Lagano pospi krušne mrvice po smjesi krem sira.
  7. Gljive stavi na lim za pečenje obložen sprejom za kuhanje.
  8. Peci oko 15 minuta. Vrh gljiva lagano će početi smeđiti.
  9. Izvadi iz pećnice i posluži. Dobar tek!

 

Darko Kontin Gljive u slasnoj tempuri od palente i piva

Posjeti Gastro.hr