gastro postao
Ovaj recept toliko je jednostavan da nemaš ispriku zašto ga ne napraviti!
Za pripremu ovoga jela bit će ti potrebno svega pet minuta pripreme i čak 15 minuta pečenja. Može li jednostavnije i lakše?
Zapečene gljive sa sirom i špinatom možeš poslužiti kao predjelo, kao dodatak glavnome jelu ili za obožavatelje gljiva među vama - kao glavno jelo. Izvrsno će ići i uz čašu vina, a kako ih pripremiti slijedi u nastavku.
Sastojci:
- 250 grama šampinjona
- 70 grama izmiksanog svježeg krem sira
- 1 žlica parmezana
- 1/4 žličice soli
- 2 žlice nasjeckanog špinata
- 1 žlica krušnih mrvica
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.
- Izvadi stabljiku gljive, ostavljajući samo kapicu. Stabljiku spremi za neko drugo jelo.
- Vlažnim papirnatim ručnikom ukloni svu prljavštinu na gljivama.
- U zdjeli pomiješaj krem sir, parmezan, sol i nasjeckani špinat.
- Otvor u svakoj gljivi napuni smjesom krem sira.
- Lagano pospi krušne mrvice po smjesi krem sira.
- Gljive stavi na lim za pečenje obložen sprejom za kuhanje.
- Peci oko 15 minuta. Vrh gljiva lagano će početi smeđiti.
- Izvadi iz pećnice i posluži. Dobar tek!