Jednostavni i hranjivi popečci od brokule odličan su izbor za ručak!

Shutterstock
Hrskavi, zlatnosmeđi popečci od brokule, ukusna su vegetarijanska večera ili ručak - a vole ih i djeca! Spremni su za manje od 30 minuta.
Vidi originalni članak

Ukusni, hrskavi i zdravi popečci od brokule, savršeno pristaju uz hladno kiselo vrhnje ili jogurt. Za njihovu izradu potrebno ti je samo pet jednostavnih sastojaka, a priprema je također veoma brza. Ove popečke možeš pržiti ili peći; bje su opcije izvrsne i daju jednako ukusne rezultate. 

 

zdravo i ukusno Isprobaj tri brza, praktična i ukusna jela s brokulom!

 

Sastojci (za četiri porcije):

  • 500 g cvjetova brokule 
  • 2 veća jaja
  • 50 g parmezana ili naribanog sira
  • 4 žlice brašna
  • 1 češanj češnjaka (mljeveni)
  • sol
  • papar
  • biljno ulje za prženje

Priprema:

  1. U loncu srednje veličine zakuhaj vodu i posoli. Dodaj cvjetove brokule i kuhaj ih dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Brokulu dobro ocijedi i prebaci ju na dasku za rezanje. Velikim, oštrim nožem izreži ju na vrlo male komadiće.
  2. U zdjeli srednje veličine pomiješaj nasjeckanu brokulu, jaja, parmezan, brašno i češnjak. Začini solju i paprom po ukusu. Miješaj dok se sve dobro ne sjedini.
  3. Stavi tavu na umjerenu vatru dok se ne zagrije te dodaj ulje. U tavu stavljaj hrpice smjese od brokule (od dvije do tri žlice), lagano ih izravnavajući i međusobno ih razdvajajući oko jedan centimetar.
  4. Prži popečke otprilike tri minute, preokreni ih i prži još minutu ili dvije - dok ne postanu zlatno smeđe boje.
  5. Posluži ih tople s jogurtom ili kiselim vrhnjem.

Dobar tek!

 

gotovo za 15 minuta Tjestenina s pestom od brokule - brza opcija za ručak

Posjeti Gastro.hr