gastro postao
Hrskavi, zlatnosmeđi popečci od brokule, ukusna su vegetarijanska večera ili ručak - a vole ih i djeca! Spremni su za manje od 30 minuta.
Ukusni, hrskavi i zdravi popečci od brokule, savršeno pristaju uz hladno kiselo vrhnje ili jogurt. Za njihovu izradu potrebno ti je samo pet jednostavnih sastojaka, a priprema je također veoma brza. Ove popečke možeš pržiti ili peći; bje su opcije izvrsne i daju jednako ukusne rezultate.
Sastojci (za četiri porcije):
- 500 g cvjetova brokule
- 2 veća jaja
- 50 g parmezana ili naribanog sira
- 4 žlice brašna
- 1 češanj češnjaka (mljeveni)
- sol
- papar
- biljno ulje za prženje
Priprema:
- U loncu srednje veličine zakuhaj vodu i posoli. Dodaj cvjetove brokule i kuhaj ih dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Brokulu dobro ocijedi i prebaci ju na dasku za rezanje. Velikim, oštrim nožem izreži ju na vrlo male komadiće.
- U zdjeli srednje veličine pomiješaj nasjeckanu brokulu, jaja, parmezan, brašno i češnjak. Začini solju i paprom po ukusu. Miješaj dok se sve dobro ne sjedini.
- Stavi tavu na umjerenu vatru dok se ne zagrije te dodaj ulje. U tavu stavljaj hrpice smjese od brokule (od dvije do tri žlice), lagano ih izravnavajući i međusobno ih razdvajajući oko jedan centimetar.
- Prži popečke otprilike tri minute, preokreni ih i prži još minutu ili dvije - dok ne postanu zlatno smeđe boje.
- Posluži ih tople s jogurtom ili kiselim vrhnjem.
Dobar tek!