Jednostavno i konkretno: Tortilja od krumpira

Thinkstock
Umjesto kupovnih tortilja odvažite se na ovu zasitnu verziju s krumpirima i začinima
Vidi originalni članak

Krumpir obožavamo u svim verzijama, a nerijetko ga koristimo kao podlogu za pite i u musakama. Oduševio nas je recept za lažnu tortilju za koju vam treba krumpir, jaja, peršin i luk. 

 

ispeci da iskoristiš Pire krumpir iz pećnice - jer pirea uvijek napraviš previše!

 

isprobajte Pečeni mladi krumpir s maslacem

 

Potrebno vam je:

  • 800 g krumpira
  • 300 g luka
  • 10 žlica maslinovog ulja
  • 6 jaja
  • sol, rajčica, peršin i papar u zrnu

 Priprema:

  1. Ogulite krumpir i izrežite na tanje ploške, a luk na kolutove. Na ugrijano ulje stavite krumpir. Kad je na pola pržen dodajte ulje i pržite do kraja. 
  2. Jaja sa solju i mljevenim paprom pjenasto umutite i prelijte preko krumpira. Pecite s jedne i druge strane po 5 minuta pa prebacite na tanjur za posluživanje.
  3. Pospite peršinom i sjeckanom rajčicom
Posjeti Gastro.hr