gastro postao
Umjesto kupovnih tortilja odvažite se na ovu zasitnu verziju s krumpirima i začinima
Krumpir obožavamo u svim verzijama, a nerijetko ga koristimo kao podlogu za pite i u musakama. Oduševio nas je recept za lažnu tortilju za koju vam treba krumpir, jaja, peršin i luk.
Potrebno vam je:
- 800 g krumpira
- 300 g luka
- 10 žlica maslinovog ulja
- 6 jaja
- sol, rajčica, peršin i papar u zrnu
Priprema:
- Ogulite krumpir i izrežite na tanje ploške, a luk na kolutove. Na ugrijano ulje stavite krumpir. Kad je na pola pržen dodajte ulje i pržite do kraja.
- Jaja sa solju i mljevenim paprom pjenasto umutite i prelijte preko krumpira. Pecite s jedne i druge strane po 5 minuta pa prebacite na tanjur za posluživanje.
- Pospite peršinom i sjeckanom rajčicom