Jesenska jutarnja kaša

Začinite si jesensko jutro kašom od žitarica i voća
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 26

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica kvinoja
  • 0.50 šalica zobene pahuljice
  • 2 žlica grožđice
  • mljeveni cimet
  • 1 mala žlica javorov sirup
  • 100 g jabuka (cijela)
  • 2 dl mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. U dubljoj posudi pomiješati kvinoju i zob, dodati 2 šalice vode te zagrijati do vrenja. Smanjiti jačinu vatre, dodati cimet, grožđice i kuhati 20-ak minuta, povremeno miješajući.
  2. Naribanu jabuku dodati žitaricama zadnjih 5 min kuhanja zajedno sa agavinim sirupom.
  3. Kada je kuhano, razdlijeliti u dvije zdjelice i dodati po 1 dl toplog ili hladnog mlijeka.
Posjeti Gastro.hr