gastro postao
Začinite si jesensko jutro kašom od žitarica i voća
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 26
Potrebno vam je
- 0.50 šalica kvinoja
- 0.50 šalica zobene pahuljice
- 2 žlica grožđice
- mljeveni cimet
- 1 mala žlica javorov sirup
- 100 g jabuka (cijela)
- 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- U dubljoj posudi pomiješati kvinoju i zob, dodati 2 šalice vode te zagrijati do vrenja. Smanjiti jačinu vatre, dodati cimet, grožđice i kuhati 20-ak minuta, povremeno miješajući.
- Naribanu jabuku dodati žitaricama zadnjih 5 min kuhanja zajedno sa agavinim sirupom.
- Kada je kuhano, razdlijeliti u dvije zdjelice i dodati po 1 dl toplog ili hladnog mlijeka.