Recepti 13. listopada 2014.

Jesenska jutarnja kaša

Jesenska jutarnja kaša
gastro postao gastro.24sata.hr
Začinite si jesensko jutro kašom od žitarica i voća

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 26

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica kvinoja
  • 0.50 šalica zobene pahuljice
  • 2 žlica grožđice
  • mljeveni cimet
  • 1 mala žlica javorov sirup
  • 100 g jabuka (cijela)
  • 2 dl mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. U dubljoj posudi pomiješati kvinoju i zob, dodati 2 šalice vode te zagrijati do vrenja. Smanjiti jačinu vatre, dodati cimet, grožđice i kuhati 20-ak minuta, povremeno miješajući.
  2. Naribanu jabuku dodati žitaricama zadnjih 5 min kuhanja zajedno sa agavinim sirupom.
  3. Kada je kuhano, razdlijeliti u dvije zdjelice i dodati po 1 dl toplog ili hladnog mlijeka.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.