Jesenski meni: Kremasta juha od crvene leće i buče

Shutterstock ; Krem juha od crvene leće i buče
Buča i leća odličan su spoj, posebno u kremastoj aromatičnoj juhi koja će se odlično uklopiti u tvoj jesenski meni
Vidi originalni članak

Dosadila ti je klasična juha od buče? Isprobaj ovu zanimljivu, aromatičnu verziju s crvenom lećom. Crvena leća okusom je slađa od drugih vrsta leća, a dobra je vijest i da se priprema brže od drugih sorti.

Za pripremu sastojaka trebat ćeš izdvojiti 15-ak minuta, juha se kuha oko 35 minuta, a količina je dostatna za četiri porcije. Svakako isprobaj!

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 glavice luka, nasjeckane
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckana
  • otprilike 800 g mesa bundeve, narezane na kockice
  • sjemenke bundeve
  • 100 g crvene leće
  • ½ žličice majčine dušice
  • 1 l vrućeg povrtnog temeljca
  • prstohvat soli i šećera
  • 50 g Creme Fraiche, plus dodatno za posluživanje (alternativno možeš koristiti vrhnje za kuhanje)

 

Kako napraviti domaći Crème Fraîche?

 

Priprema:

  1. Zagrij ulje u velikoj zdjeli. Dinstaj luk dok ne omekša i počne dobivati ​​zlatnu boju.
  2. Umiješaj češnjak, kockice bundeve, leću i majčinu dušicu pa ulij vrući temeljac. Začini, poklopi i pirjaj 20-25 minuta dok leća i povrće ne omekšaju.
  3. U međuvremenu operi sjemenke bundeve. Ukloni meso koje se još uvijek drži za njih, a zatim ih osuši kuhinjskim papirom. Zagrij jednu žličicu ulja u neprianjajućoj tavi i prži sjemenke dok se ne prepeku i poprime orašasti okus. Dodaj im malo soli i prstohvat šećera te dobro promiješaj. 
  4. Juhu od bundeve i leće izmiksaj pomoću štapnog miksera, a zatim umiješaj Creme Fraiche. 
  5. Posluži toplo s nekoliko listova majčine dušice i prženim sjemenkama bundeve posutim po vrhu.

U slast!

Za desert možeš pripremiti...

sezonska slastica Zasladi dan jednostavnom kremom od buče

današnji odabir Brzinski kolač od Nutelle - i još samo dva sastojka

Mama Drama Zasladi dan brzinskom pitom od jogurta

Posjeti Gastro.hr