gastro postao
Ako u zamrzivaču imaš već pripremljen pire, ili ti je preostao dio nakon pripreme ručka, iskoristi ga za pripremu izvanredne sezonske poslastice...
Tko kaže da pire od buče moraš iskoristiti za pripremu slanih jela? Poznato je kako odlično funkcionira i u slatkim kombinacijama. Dobar je primjer upravo ova brzinska krema.
Rasporedi je u četiri staklene čaše, posluži uz lagano tučeno vrhnje i pospi cimetom, naribanom čokoladom ili pak tostiranim oraščićima. U slast!
Sastojci:
- 200 g krem sira
- 150-180 g smeđeg šećera (prema ukusu)
- 2 žličice pumpkin spice mješavine začina
- 400 g pirea od buče
- 500 ml slatkog vrhnja
- 50 g bijelog šećera
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
Priprema:
- Najprije izmiksaj krem sir sa smeđim šećerom i začinima u pahuljastu smjesu.
- Umiješaj pire od buče i dobro sjedini.
- Izmiksaj slatko vrhnje s 50 g šećera i ekstraktom vanilije pa veći dio lagano umiješaj u pripremljenu kremu. Trebalo bi ti ostati nekoliko žlica za serviranje.
- Kremu prebaci u čaše i nadjeni preostalim tučenim vrhnjem.
Ukrasi po želji i posluži!