Jesi li probala kultni Rauben sendvič?

Thinkstock
Sendvič od roastbeefa s umakom “Tisuću otoka” jedan je od najpoznatijih sendviča u newyorškim prodavaonicama delikatesa.
Vidi originalni članak

Iza naziva Reuben sandwich krije se specijalitet koji je navodno nastao 1914. godine u New Yorku, a ime je dobio po svom tvorcu vlasniku zalogajnice i kuharu Arnoldu Reubenu. Iako postoje mnoge varijante ovog sendviča svima je zajedničko da se radi o toplom hrskavom sendviču čiji su glavni sastojci kiseli kupus, crveno meso (originalno corned beef – vrsta salamurene govedine), umak tisuću otoka ili ruski umak, sir primjerice Gruyère, maslac i tamni kruh poput raženog.

 

Kako ga pripremiti? Priprema se tako da se maslacem premažu obje kriške samo s jedne strane. Zatim se jedna kriška s namazanom stranom prema dolje položi u tavu. Krišku kruha valja premazati umakom po želji, primjerice žlicom umaka tisuću otoka. Sljedeći korak je na umak položiti kiseli kupus, a preko njega kriške sira i na vrh dimljenu šunku. Na drugu krišku kruha nanijeti još 1 žlicu umaka i njome poklopiti sendvič.

 

Tortilje i sjajna punjenja Quesadillas - brzi, vrući meksički sendviči

 

Omiljeni snack Tri zlatna pravila dobrih sendviča - hrskavo, kremasto i slasno

 

Uključiti vatru i tako pripremljeni sendvič ispeći pritišćući ga lagano nekoliko puta metalnom špatulom. Kada je kruh dovoljno pečen i hrskav s jedne strane, okrenuti ga na drugu stranu, no ovaj put pritisnuti jače, po mogućnosti pokriti tanjurom na kojem je položen uteg poput konzerve graha i ukusni hrskavi sendvič je spreman za uživanje.

Probaj i uživaj u drugačijem sendviču!

Posjeti Gastro.hr