Recepti 20. kolovoza 2020.

Jesi li probala kultni Rauben sendvič?

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sendvič od roastbeefa s umakom “Tisuću otoka” jedan je od najpoznatijih sendviča u newyorškim prodavaonicama delikatesa.

Iza naziva Reuben sandwich krije se specijalitet koji je navodno nastao 1914. godine u New Yorku, a ime je dobio po svom tvorcu vlasniku zalogajnice i kuharu Arnoldu Reubenu. Iako postoje mnoge varijante ovog sendviča svima je zajedničko da se radi o toplom hrskavom sendviču čiji su glavni sastojci kiseli kupus, crveno meso (originalno corned beef – vrsta salamurene govedine), umak tisuću otoka ili ruski umak, sir primjerice Gruyère, maslac i tamni kruh poput raženog.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Kako ga pripremiti? Priprema se tako da se maslacem premažu obje kriške samo s jedne strane. Zatim se jedna kriška s namazanom stranom prema dolje položi u tavu. Krišku kruha valja premazati umakom po želji, primjerice žlicom umaka tisuću otoka. Sljedeći korak je na umak položiti kiseli kupus, a preko njega kriške sira i na vrh dimljenu šunku. Na drugu krišku kruha nanijeti još 1 žlicu umaka i njome poklopiti sendvič.

 

Možda vas zanima... Quesadillas - brzi, vrući meksički sendviči Recepti

 

Možda vas zanima... Tri zlatna pravila dobrih sendviča - hrskavo, kremasto i slasno Špajza

 

Uključiti vatru i tako pripremljeni sendvič ispeći pritišćući ga lagano nekoliko puta metalnom špatulom. Kada je kruh dovoljno pečen i hrskav s jedne strane, okrenuti ga na drugu stranu, no ovaj put pritisnuti jače, po mogućnosti pokriti tanjurom na kojem je položen uteg poput konzerve graha i ukusni hrskavi sendvič je spreman za uživanje.

Probaj i uživaj u drugačijem sendviču!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.