Jeste li probali pečenu piletinu u mlijeku?

Thinkstock
Recept za piletinu Jamieja Olivera koji morate probati
Vidi originalni članak

Izgubili ste inspiraciju i stalno pripremate ista jela, zbog toga vam donosimo nešto fino i neuobičajeno. Piletina nam je često na meniju, iste kombinacije, isti začini i baš zato pečena piletina s mlijekom Jamieja Olivera zvuči slasno. 

Pravi izazov za naša nepca - malo mlijeka, malo limuna, češnjak, cimet, maslinovo ulje, jedno pile i gozba može početi. Odličan prilog uz ovako pečenu piletinu je pire krumpir ili špinat

 

 

Za prste polizati Piletina punjena sirom pun je pogodak za slasni ručak

 

 

Potrebno vam je:

  • 1 cijelo pile (oko 1.5 kg)
  • morska sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • žličica cimeta
  • vezica svježe kadulje
  • korica od dva limuna
  • 10 režnja češnjaka
  • 500 ml mlijeka

 

 

DOBAR TEK! Ljepljiva sočna piletina s džemom od marelice

 

 

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 190°C. Posolite i popaprite piletinu, stavite maslinovo ulje i maslac u vatrostalnu zdjelu i pržite pile desetak minuta sa svake strane.
  2. Stavite pile u zdjelu za pećnicu, dodajte mlijeko, cimet, listove kadulje, koricu od dva limuna i češnjak. I pecite oko sat i pol. 
  3. Piletina je spremna, poslužite s umakom od mlijeka. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr