gastro postao
Recept za piletinu Jamieja Olivera koji morate probati
Izgubili ste inspiraciju i stalno pripremate ista jela, zbog toga vam donosimo nešto fino i neuobičajeno. Piletina nam je često na meniju, iste kombinacije, isti začini i baš zato pečena piletina s mlijekom Jamieja Olivera zvuči slasno.
Pravi izazov za naša nepca - malo mlijeka, malo limuna, češnjak, cimet, maslinovo ulje, jedno pile i gozba može početi. Odličan prilog uz ovako pečenu piletinu je pire krumpir ili špinat.
Potrebno vam je:
- 1 cijelo pile (oko 1.5 kg)
- morska sol
- svježe mljeveni crni papar
- žličica cimeta
- vezica svježe kadulje
- korica od dva limuna
- 10 režnja češnjaka
- 500 ml mlijeka
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 190°C. Posolite i popaprite piletinu, stavite maslinovo ulje i maslac u vatrostalnu zdjelu i pržite pile desetak minuta sa svake strane.
- Stavite pile u zdjelu za pećnicu, dodajte mlijeko, cimet, listove kadulje, koricu od dva limuna i češnjak. I pecite oko sat i pol.
- Piletina je spremna, poslužite s umakom od mlijeka.
Dobar tek!