gastro postao
Ako ste već skuhali domaći džem od marelice, svakako ga upotrijebite za pripremu ovog divnog, mirisnog ručka.
Ovaj je recept idealan za radni tjedan, kada je poželjno da većinu posla odradi pećnica. U pripremi trebate aktivno sudjelovati samo pet minuta, a u međuvremenu stignete odmoriti i napraviti prilog.
Ljepljivu piletinu s džemom od marelica poslužite uz rižu ili sezonsku miješanu salatu.
Sastojci:
- 900 g pilećih bataka i zabataka
- 350 g džema od marelice
- 100 ml umaka od rajčice
- 150 g smeđeg šećera
- 3 žlice soja sosa
- 2 žlice bijelog vina
- 1 režanj češnjaka
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
- Pomiješajte džem, umak od rajčice, smeđi šećer, soja sos, bijelo vino i nasjeckani češnjak. Zagrijte na tavici i miješajte sve dok se šećer ne rastopi, a zatim stavite sa strane i pričekajte da se ohladi.
- Batke i zabatke položite u lim za pečenje tako da koža bude dolje i prelijte umakom. Podignite svaki komad mesa kako bi umak prekrio i donju stranu.
- Pecite otprilike 35 minuta, a potom okrenite meso. Pecite dodatnih 10-15 minuta, dok ne poprimi lijepu zlatnosmeđu boju.