gastro postao
Za ovaj jednostavan ručak neće vam biti potrebna baš nikakva prethodna priprema. Namirnice izvadite iz hladnjaka, ubacite u zdjelu i pustite da kvalitetni sastojci sami odrade cijeli posao...
Osim što je neodoljivo dobar, spoj piletine, maslina, inćina, kapara i rajčice na najljepši način slavi ljeto. Pripremite ovaj sezonski ručak, pa uživajte u genijalnim okusima talijanske piletine.
Kombinaciji možete dodati i šampinjone nasjeckane na kockice, pa sve poslužiti uz omiljeni oblik tjestenine. Može i uz porciju riže, no u tom slučaju ne dajte da vas kakav Talijan vidi...
Potrebno vam je:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1000 g pile bataka i zabataka
- 1 grančica ružmarina
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- 2 slana inćuna
- 400 g pelata
- 1 žlica kapara
- 75 ml crnog vina
- masline
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin
Priprema:
- Ugrijte pola ulja u tavi pa prepržite pileće meso tako da dobije boju.
- Dodajte pola nasjeckanog ružmarina i sve promiješajte te ostavite na tanjuru sa strane.
- U istu tavu dodajte ostatak ulja. Prepržite luk dok ne postane staklast pa dodajte nasjeckani češnjak, inćune, masline i ostatak ružmarina. Pržite nekoliko minuta dok ne osjetite da sastojci puštaju intenzivnu aromu.
- Ulijte pelate i dodajte kapare s vinom. Neka sve zakuha pa vratite piletinu i poklopite. Kuhajte 20 minuta, začinite, pospite svježim peršinom i poslužite.
Dobar tek!