Recepti 08. srpnja 2018.

Piletina s maslinama i rajčicom na talijanski način

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovaj jednostavan ručak neće vam biti potrebna baš nikakva prethodna priprema. Namirnice izvadite iz hladnjaka, ubacite u zdjelu i pustite da kvalitetni sastojci sami odrade cijeli posao...

Osim što je neodoljivo dobar, spoj piletine, maslina, inćina, kapara i rajčice na najljepši način slavi ljeto. Pripremite ovaj sezonski ručak, pa uživajte u genijalnim okusima talijanske piletine. 

 

Možda vas zanima... Arepe sa sporo pečenom piletinom - sendviči za prste polizati Recepti

 

Kombinaciji možete dodati i šampinjone nasjeckane na kockice, pa sve poslužiti uz omiljeni oblik tjestenine. Može i uz porciju riže, no u tom slučaju ne dajte da vas kakav Talijan vidi...

 

Možda vas zanima... Pileći pilav - sjajan ručak iz jednog lonca Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Potrebno vam je:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1000 g pile bataka i zabataka
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 slana inćuna
  • 400 g pelata
  • 1 žlica kapara
  • 75 ml crnog vina
  • masline
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin

Priprema:

  1. Ugrijte pola ulja u tavi pa prepržite pileće meso tako da dobije boju.
  2. Dodajte pola nasjeckanog ružmarina i sve promiješajte te ostavite na tanjuru sa strane.
  3. U istu tavu dodajte ostatak ulja. Prepržite luk dok ne postane staklast pa dodajte nasjeckani češnjak, inćune, masline i ostatak ružmarina. Pržite nekoliko minuta dok ne osjetite da sastojci puštaju intenzivnu aromu.
  4. Ulijte pelate i dodajte kapare s vinom. Neka sve zakuha pa vratite piletinu i poklopite. Kuhajte 20 minuta, začinite, pospite svježim peršinom i poslužite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.