Juha od buče

Ovom finom krem juhom prema receptu Dine Bebića ugrijte se u jesenske i zimske dane.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 0

Potrebno vam je

  • 350 g buča
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 dl vrhnje za kuhanje
  • ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Buču očistite i narežite na kockice. Na maslinovom ulju lagano prepržite crveni luk, dodajte buču i nasjeckani češnjak.
  2. Sve dobro prepržite i podlijte vodom, začinite solju i paprom. Kuhajte 5-10 minuta, zatim sve dobro izmiksajte u multipraktiku ili štapnim mikserom.
  3. Ako vam je juha pregusta, dolijte još malo vode i vrhnja za kuhanje, pononvno vratite na vatru, prokuhajte i juha je spremna za serviranje.
Posjeti Gastro.hr