gastro postao
Ovom finom krem juhom prema receptu Dine Bebića ugrijte se u jesenske i zimske dane.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 0
Potrebno vam je
- 350 g buča
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 0.50 dl vrhnje za kuhanje
- ulje maslinovo
- sol
- papar
Priprema
- Buču očistite i narežite na kockice. Na maslinovom ulju lagano prepržite crveni luk, dodajte buču i nasjeckani češnjak.
- Sve dobro prepržite i podlijte vodom, začinite solju i paprom. Kuhajte 5-10 minuta, zatim sve dobro izmiksajte u multipraktiku ili štapnim mikserom.
- Ako vam je juha pregusta, dolijte još malo vode i vrhnja za kuhanje, pononvno vratite na vatru, prokuhajte i juha je spremna za serviranje.