Juha od piletine i riže za lijene subote

Getty Images
Brza, ali topla i utješna zdjelica juhe od piletine i riže sve je što ti treba za vrijeme prosinca.
Vidi originalni članak

Zaboravi na dugotrajnu pripremu temeljca, ova je juha stvorena za svaki dan i priprema se brzinski. U lonac ubaci sve sastojke, dodaj i koji komadić đumbira ili hrena za još zdraviju varijantu juhe, pa posluži vruće, uz tost ili kao samostalan lagani obrok.

 

ovo grije Iz bakine kuhinje: domaća goveđa juha

 

U juhu možeš dodati i grašak, mahune ili drugo povrće po želji. 

Potrebno vam je:

  • 500 g pilećih prsa
  • 4 žlice riže
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 manja krumpira
  • 2 mrkve
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Rižu isperi pa je stavite u zdjelu s piletinom nasjeckanom na komadiće. Dodaj češnjak.
  2. Dodaj krumpir i mrkvu koje si nasjeckala na kockice.
  3. Kuhaj dok krumpir i mrkva ne omekšaju, a riža bude skuhana. 
  4. Začini soli i paprom i obilno pospi peršinom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr