gastro postao
Brza, ali topla i utješna zdjelica juhe od piletine i riže sve je što ti treba za vrijeme prosinca.
Zaboravi na dugotrajnu pripremu temeljca, ova je juha stvorena za svaki dan i priprema se brzinski. U lonac ubaci sve sastojke, dodaj i koji komadić đumbira ili hrena za još zdraviju varijantu juhe, pa posluži vruće, uz tost ili kao samostalan lagani obrok.
U juhu možeš dodati i grašak, mahune ili drugo povrće po želji.
Potrebno vam je:
- 500 g pilećih prsa
- 4 žlice riže
- 3 režnja češnjaka
- 2 manja krumpira
- 2 mrkve
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žlice sitno sjeckanog peršina
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Rižu isperi pa je stavite u zdjelu s piletinom nasjeckanom na komadiće. Dodaj češnjak.
- Dodaj krumpir i mrkvu koje si nasjeckala na kockice.
- Kuhaj dok krumpir i mrkva ne omekšaju, a riža bude skuhana.
- Začini soli i paprom i obilno pospi peršinom.
Dobar tek!