Recepti 30. studenoga 2019.

Juha od piletine i riže za lijene subote

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Brza, ali topla i utješna zdjelica juhe od piletine i riže sve je što ti treba za vrijeme prosinca.

Zaboravi na dugotrajnu pripremu temeljca, ova je juha stvorena za svaki dan i priprema se brzinski. U lonac ubaci sve sastojke, dodaj i koji komadić đumbira ili hrena za još zdraviju varijantu juhe, pa posluži vruće, uz tost ili kao samostalan lagani obrok.

 

Domaća juha Možda vas zanima... Domaća goveđa juha kao iz bakinog lonca Recepti

 

U juhu možeš dodati i grašak, mahune ili drugo povrće po želji. 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Potrebno vam je:

  • 500 g pilećih prsa
  • 4 žlice riže
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 manja krumpira
  • 2 mrkve
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Rižu isperi pa je stavite u zdjelu s piletinom nasjeckanom na komadiće. Dodaj češnjak.
  2. Dodaj krumpir i mrkvu koje si nasjeckala na kockice.
  3. Kuhaj dok krumpir i mrkva ne omekšaju, a riža bude skuhana. 
  4. Začini soli i paprom i obilno pospi peršinom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.