Recepti 4139 prikaza 30. studenoga 2019.

Juha od piletine i riže za lijene subote

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Brza, ali topla i utješna zdjelica juhe od piletine i riže sve je što ti treba za vrijeme prosinca.

Zaboravi na dugotrajnu pripremu temeljca, ova je juha stvorena za svaki dan i priprema se brzinski. U lonac ubaci sve sastojke, dodaj i koji komadić đumbira ili hrena za još zdraviju varijantu juhe, pa posluži vruće, uz tost ili kao samostalan lagani obrok.

 

Goveđa juha Možda vas zanima... Iz bakine kuhinje: Domaća goveđa juha koja hrani dušu i tijelo Recepti

 

U juhu možeš dodati i grašak, mahune ili drugo povrće po želji. 

 | Author: Getty Images Getty Images

Potrebno vam je:

  • 500 g pilećih prsa
  • 4 žlice riže
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 manja krumpira
  • 2 mrkve
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Rižu isperi pa je stavite u zdjelu s piletinom nasjeckanom na komadiće. Dodaj češnjak.
  2. Dodaj krumpir i mrkvu koje si nasjeckala na kockice.
  3. Kuhaj dok krumpir i mrkva ne omekšaju, a riža bude skuhana. 
  4. Začini soli i paprom i obilno pospi peršinom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.