Mila majčice, kakva juha od rajčice!

Domaće rajčice i svježi bosiljak u jednostavnoj okrepljujućoj juhi
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 281

Potrebno vam je

  • 1.50 l pasirana rajčica (passata)
  • 0.50 l voda
  • 1 režanj češnjak
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • sol
  • papar
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 4 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Na malo maslinova ulja, kratko prepržite češnjak, dodajte pasiranu rajčicu i vodu, posolite, lagano popaprite i pustite da zakuha.
  2. Bosiljak nakidajte na listove. U zdjelici pomiješajte jaje s brašnom i malo soli pa umutite noklice, dodajte hladne vode ako je smjesa pregusta, ostavite sa strane.
  3. Kada je juha prokuhala, smanjite vatru pa ukuhajte noklice.

Domaće rajčice i svježi bosiljak u jednostavnoj okrepljujućoj juhi

Posjeti Gastro.hr