Juha od slanutka - topla, utješna i tako fina

Thinkstock
Ova bogata, vegetarijanska juha, zadovoljit će vašu potrebu za odličnim proljetnim comfort foodom.
Vidi originalni članak

Ne samo da ima sva obilježja comfort fooda nego je i zdrava. Zbog jednostavnih sastojaka ova juha je prilagodljiva svakom ukusu. Poslužite ju uz preprženi integralni kruh i imate kompletan, zdrav obrok.

 

Novi okusi! Osvježavajuća salata s prosom, slanutkom i piletinom

Isprobali smo Utoplite se: Gusto varivo od slanutka i curryja

 

Potrebno vam je:

  • 450 g slanutka iz konzerve
  • 2 komada mladog luka, nasjeckanog na komadiće
  • 1 crveni luk
  • 2 veće rajčice
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 2 mrkve, naribane
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po ukusu
  • Nekoliko kriški preprženog integralnog kruha po želji

Postupak pripreme:

  1. U loncu ugrijte maslinovo ulje i dodajte nasjeckani crveni i mladi luk.
  2. Pirjajte 5 minuta. 
  3. Dodajte slanutak, narezane rajčice i koncentrat rajčice. Začinite solju i paprom i podlijte 1l tople vode.
  4. Kuhajte 30 minuta na laganoj vatri.
  5. Nakon 30 minuta dodajte još 500 ml vode. Kušajte juhu i ako je potrebno, dodajte još soli i papra. Kuhajte još 30 minuta na laganoj vatri.
  6. Poslužite uz prepečeni integralni kruh.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr