Juhica od zelja

Brza juha koja će vas ugrijati u hladnim zimskim danima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 200

Potrebno vam je

  • 1 kom kupus glavati, bijeli
  • 200 g vrhnje kiselo (20% masti)
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 50 g maslac, neslani
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • mješavina suhih začina
  • papar

Priprema

  1. Zelje dobro operite i narežite ga na sitne rezance, posolite i ostavite da malo odstoji i pusti sok.
  2. U malom loncu zagrijte maslac na najjačoj temperaturi pa dodajte brašno i kratko ga popržite.
  3. Procijedite sok iz zelja i stavite zelje na zapršku pa i njega kratko popržite.
  4. Sklonite sa vatre pa lagano dolijevajte 1 litru mlake vode, posolite po ukusu, promiješajte, smanjite temperaturu na slabu, poklopite lonac i kuhajte na laganoj temperaturi oko 30 minuta.
  5. Umutite vrhnje i žumanjke, skinite juhu s vatre, pa lagano uz stalno miješanje dodajte smjesu u juhu, popaprite po ukusu i poslužite toplo.
Posjeti Gastro.hr