gastro postao
Brza juha koja će vas ugrijati u hladnim zimskim danima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 200
Potrebno vam je
- 1 kom kupus glavati, bijeli
- 200 g vrhnje kiselo (20% masti)
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 50 g maslac, neslani
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- sol
- mješavina suhih začina
- papar
Priprema
- Zelje dobro operite i narežite ga na sitne rezance, posolite i ostavite da malo odstoji i pusti sok.
- U malom loncu zagrijte maslac na najjačoj temperaturi pa dodajte brašno i kratko ga popržite.
- Procijedite sok iz zelja i stavite zelje na zapršku pa i njega kratko popržite.
- Sklonite sa vatre pa lagano dolijevajte 1 litru mlake vode, posolite po ukusu, promiješajte, smanjite temperaturu na slabu, poklopite lonac i kuhajte na laganoj temperaturi oko 30 minuta.
- Umutite vrhnje i žumanjke, skinite juhu s vatre, pa lagano uz stalno miješanje dodajte smjesu u juhu, popaprite po ukusu i poslužite toplo.