Kad ponestane kruha: Brzinski flatbread od sira i bademovog brašna

Shutterstock
Ako te ujutro dočekao samo okrajak kruha, a imaš malo vremena, pripremi ovaj odličan flatbread s puno sira i bademovim brašnom.
Vidi originalni članak

​Flatbread je izvrsna grickalica, brza večera, dobar gablec, ali i rješenje za nezgodne situacije kada ponestane kruha. Možeš ga začiniti omiljenim začinima, dodati sjemenke, ljute papričice, dodatni sloj sira ili jednostavno samo malo krupne soli.

Poslužit će i kao podloga za lažnu pizzu, ako ga nadjeneš mozzarellom, domaćim umakom od rajčice i svježim bosiljkom. 

 

Saznajte recept Tijesto od samo tri sastojka pretvara se u fantastične pogačice i tortilje

 

Sastojci:

  • 200 g naribane mozzarelle
  • 2 žlice krem sira
  • 2 jaja
  • 50 g bademovog brašna

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.  Dublji lim obloži papirom za pečenje.
  2. Pomiješaj mozzarellu i krem sir. Stavi na laganu vatru, rastopi, a potom pričekaj da se ohladi.
  3. Umuti jaja, dodaj bademovo brašno, a potom i otopljeni sir. 
  4. Smjesu podijeli u osam kuglica, svaku pritisni dlanovima i peci ih 15-17 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju. 

 

Obožavamo! Flatbread, tortilje ili engleski muffini - kruščići iz tave koje redom obožavamo!


 

Posjeti Gastro.hr