gastro postao
Ako te ujutro dočekao samo okrajak kruha, a imaš malo vremena, pripremi ovaj odličan flatbread s puno sira i bademovim brašnom.
Flatbread je izvrsna grickalica, brza večera, dobar gablec, ali i rješenje za nezgodne situacije kada ponestane kruha. Možeš ga začiniti omiljenim začinima, dodati sjemenke, ljute papričice, dodatni sloj sira ili jednostavno samo malo krupne soli.
Poslužit će i kao podloga za lažnu pizzu, ako ga nadjeneš mozzarellom, domaćim umakom od rajčice i svježim bosiljkom.
Sastojci:
- 200 g naribane mozzarelle
- 2 žlice krem sira
- 2 jaja
- 50 g bademovog brašna
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Dublji lim obloži papirom za pečenje.
- Pomiješaj mozzarellu i krem sir. Stavi na laganu vatru, rastopi, a potom pričekaj da se ohladi.
- Umuti jaja, dodaj bademovo brašno, a potom i otopljeni sir.
- Smjesu podijeli u osam kuglica, svaku pritisni dlanovima i peci ih 15-17 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.